Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Keto for det amerikanske forsvaret?

Keto for det amerikanske forsvaret?

Ifølge ansatte i det amerikanske forsvarsdepartementet vurderes overgang til ketogent kosthold basert på en studie fra i våres.

Noen av resultatene til ketogruppen fra studien:

  • 7,5kg vekttap i snitt etter 12 uker,
  • 5% av deres totale kroppsfett forsvant,
  • 44% av magefettet forsvant,
  • 48% fikk forbedret insulinsensitivitet (markør for diabetesrisiko).

Fedme – en trussel mot sikkerheten

– Forsvaret har kalt fedme for en trussel mot nasjonal sikkerhet på grunn av effekten det kan ha på beredskapen. En stor fordel med dette kostholdet er at soldater kan miste vekt uten å telle kalorier, noe som kan være vanskelig under trening eller ute på oppdrag. I denne studien spiste de så mye de ville – de spiste bare annerledes, sier Jeff Volek, en av medforfatterne av studien fra Ohio State University, som ble publisert i Journal of Military Medicine i våres.

Hele 7 av 10 av de som ellers ville vært kvalifisert blir diskvalifisert til det amerikanske forsvaret på grunn av overvekt.

LES OGSÅ: MARTINA JOHANSSON MED DEN NYE BOKEN «KETOPLANEN», BIOHACKING-VIDEO OG FORELESNING PÅ HØSTKONFERANSEN 2019

– Amerikansk militærpersonell var flinke til å følge keto, viste oppsiktsvekkende vekttap og forbedring i kroppsbygning uten å gå på kompromiss med fysiske prestasjoner. Implementering av keto i det amerikanske forsvaret er en mulig strategi for å øke den generelle helsen og beredskapen til militærpersonell som kunne gå ned i vekt og forbedre sin kroppsbygning, legger han til.

Studien tok for seg en gruppe på 29 soldater. Halvparten av deltakerene spiste en ketogen diett og andre halvparten spiste vanlig blandet kosthold. Den ketogene dietten besto i å begrense karbohydrater til 30–50g per dag, med fokus på nøtter og grønnsaker med lite stivelse – men ingen begrensning i mengde mat. Ketose var definert som en blodkonsentrasjon av ketoner mellom 0,5 og 5,0 mM og ble målt hver dag med en enkel blodtest. Selv om kun en liten gruppe soldater ble fulgt, var funnene så interessante at det styrker grunnlaget for å gjøre en større studie om keto og virkningen av keto på amerikanske soldater.


Kjøp noen av våre bøker om keto og lavkarbo!

KETO FOR NYBEGYNNERE - oppskrifter som fremmer helse og matlyst!  LAVKARBO FOR NYBEGYNNERE - gir deg grunnleggende informasjon. Det kan være lurt å starte med lavkarbo 1 måneds tid, før du setter i gang med keto!


Dykkermat

Amerikanske Navy SEALs på treningsdykk med USS Hawaii.

– En av effektene ved å være i skikkelig ketose er måten kroppen håndterer oksygenmangel, så man kan faktisk være under vann i lengre perioder uten oksygen-anfall», sier Lisa Sanders, leder for forskning og utvikling ved hovedkommandoen for amerikanske spesialstyrker. Navy SEALS (amerikanske marinejegere) og andre soldater som opererer mye under vann kan derfor bli blant de første gruppene i det amerikanske forsvaret som prøver ut keto.

LES OGSÅ: HVA SKILLE KETO FRA LAVKARBO?

I tillegg til den helsemessige gevinsten med keto finnes det flere grunner til å endre kostholdet i forsvaret:

– Det er en fordel at du kan bære mange flere kalorier fordi fett veier mindre, sier Volek

Kilder

https://www.militarytimes.com/news/your-military/2019/07/01/defense-department-to-ban-beer-and-pizza-mandatory-keto-diet-may-enhance-military-performance/

https://news.osu.edu/keto-diet-has-potential-in-military-researchers-say/

https://academic.oup.com/milmed/advance-article-abstract/doi/10.1093/milmed/usz046/5382216?redirectedFrom=fulltext

https://www.researchgate.net/profile/Richard_Lafountain/publication/331815320_Extended_Ketogenic_Diet_and_Physical_Training_Intervention_in_Military_Personnel/links/5c937f6392851cf0ae8c5f63/Extended-Ketogenic-Diet-and-Physical-Training-Intervention-in-Military-Personnel.pdf