Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

– Trolig den mest alvorlige overgrepssaken i nyere tid

-SAKENE SOM DE SISTE ÅRENE ER BLITT AVDEKKET der politiet, under dekke av foreningen «Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF)», er systematiske overgrep som har fått pågå i flere tiår. Dette ble påpekt av flere i salen da forlaget nylig lanserte boken Politiet og narkotika av Jon-Ove Flovik Olsen. I salen var det flere fra Politihøgskolen, kapasiteter på rus- og narkotikafeltet og ansatte i politiet, i tillegg til presse og samfunnsengasjerte. Arrangementet gikk av stabelen i Human-etisk forbunds møtelokaler på Grønland, med utsikt til Akerselven og narkotikasalget og trafikken i området. Hvilket lokale i Oslo kunne vel passe bedre for å lansere en slik bok? Med utsikt til et av de sterkest bildene på Norges feilslåtte ruspolitikk, oppsto en spennende og bred dialog. Undervisere ved Norges Politihøyskole forklarte noen av utfordringene med undervisningsmateriellet og den sterke påvirkningen som NNPF opp igjennom årene har forsøkt å utøve ovenfor skolens ledelse – og ikke minst fremtidens politi, studentene. Det ble delt historier om politiets brutalitet i kampen mot narkotika, og vi diskuterte pressens ansvar i behandling av rusproblematikk – for en politirapport er sjelden (aldri) hele sannheten. – Å høre Hege Grostad fortelle sin historie ansikt til ansikt, om hvordan hun på grunn av sine politiske meninger om ruspolitikk ble (initiert av NNPF-medlemmer) utsatt for tvangstesting og trusler om tvangsinnleggelse, gjorde et sterkt inntrykk, sier forlagssjef Jan Mesicek. Man må stille seg spørsmål om hvor mange slike saker som eksisterer som ikke har fått komme opp i lyset, det bør gjøres en skikkelig granskning av dette, mener forlagssjefen som har startet dette oppropet.

På torsdag fylte vi Glassbaren på Chateau Neuf for å feire lanseringen. (Alle foto: Pia Bråthen)

Forlaget takker alle dere som møtte opp på pressetreffet og lanseringsfesten! Det tikker inn med hyggelige tilbakemeldinger på boken i sosiale media. Skaff deg en signert bok her.

politiet, politikk, rusreform